Poniedziałek 7.09
ŚNIADANIE 1
Kanapka z masłem, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem kiszonym, zupa mleczna – owsianka, herbata
Kanapka: chleb graham (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka graham), masło (mleko), pomidor, ser żółty (mleko), ogórek kiszony, zupa mleczna: (mleko), owsianka, herbata: woda, herbata, cukier
420 kcal
ŚNIADANIE 2
Rzodkiewka
5 kcal
ZUPA
Grochowa z grzankami
Zupa: (wywar mięsno-warzywny)marchew, pietruszka, cebula, seler, groch łuskany, boczek wędzony, kiełbasa toruńska, porcja rosołowa, mąka pszenna, chleb (mąką pszenna, mąka żytnia),przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, majeranek
305 kcal
II DANIE
Racuchy z jabłkami i jogurtem naturalnym kompot truskawkowy
Racuchy: mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, mleko 2%, drożdże, jabłka, jogurt naturalny (mleko), kompot: truskawki mrożone, woda, cukier
378 kcal
PODWIECZOREK
Kanapka z masłem, szybką, ogórkiem zielonym, herbata malinowa
Kanapka: kajzerka (mąka pszenna), masło (mleko), szynka gotowana, ogórek zielony, herbata: woda, herbata malinowa, cukier 186 kcal
Wtorek 8.09
ŚNIADANIE 1
Kanapka z masłem, szynką z indyka, sałatą zieloną, papryką czerwoną, kawa zbożowa z mlekiem
Kanapka: chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), szynka z indyka, masło (mleko), sałata zielona, papryka czerwona, kawa zbożowa (mleko, woda)
330 kcal
ŚNIADANIE 2
Tarte jabłko
45 kcal
ZUPA
Pomidorowa z ryżem brązowym naturalnym i śmietaną
Zupa: (wywar mięsno-warzywny)marchew, pietruszka, cebula, seler, udko z kurczaka, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18% (mleko), ryż brązowy naturalny, przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, natka pietruszki
167 kcal
II DANIE
Ziemniaki, klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym ze śmietaną, sałatka z pomidorów i cebuli, kompot jabłkowy
Ziemniaki, klopsiki w sosie: filet drobiowy, jajko, pieczarki, śmietana 18% (mleko), mąka pszenna; przyprawy: sól morska, pieprz, pietruszka natka, liść laurowy, ziele angielskie,; sałatka: pomidory, cebula; kompot: woda, jabłka, cukier
450 kcal
PODWIECZOREK
Koktajl truskawkowy, biszkopt – wyrób własny
Koktajl: kefir (mleko), truskawki, cukier, biszkopt: cukier, mąka pszenna, jajka, 175 kcal
Środa 9.09
ŚNIADANIE 1
Kanapka z masłem, kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, herbata z miodem
Kanapka: weka (mąka pszenna), masło (mleko), kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, herbata: woda, herbata, miód
228 kcal
ŚNIADANIE 2
Jogurt naturalny, płatki kukurydziane
Jogurt naturalny (mleko), płatki kukurydziane bezglutenowe
40 kcal
ZUPA
Żurek z ziemniakami, jajkiem i śmietaną
Zupa: (wywar mięsno-warzywny)burak czerwony, marchew, pietruszka, cebula, seler, ziemniaki, żeberka wieprzowe, śmietana 18%(mleko), jajko, mąka żytnia, razowa, przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, natka pietruszki, czosnek, majeranek
370 kcal
II DANIE
Risotto z mięsem i warzywami, sos pomidorowy, banan, woda n/g
Risotto: ryż biały, łopatka wieprzowa, papryka czerwona, marchewka, pietruszka natka, kukurydza, groszek zielony, olej rzepakowy, przyprawy: sól morska, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie; sos pomidorowy; koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18% (mleko), mąka pszenna, przyprawy: sól morska, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, woda n/g, banan, 477 kcal
PODWIECZOREK
Kanapka z twarożkiem z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z miodem
Kanapka: bułka grahamka (mąka graham), twaróg półtłusty (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, herbata: woda, miód, herbata
227 kcal
Czwartek 10.09
ŚNIADANIE 1
Kanapka z pastą z makreli z białym serem, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa z mlekiem
Kanapka: chleb pszenno-żytni (mąka pszenno-żytnia), makrela wędzona, twaróg półtłusty (mleko), ogórek kiszony, kawa: kawa zbożowa Anatol, woda, mleko, cukier
268 kcal
ŚNIADANIE 2
Herbata owocowa
Herbata: herbata owoce leśne, woda, cukier 20 kcal
ZUPA
Rosół lane ciasto
Zupa: (wywar mięsno-warzywny) marchew, pietruszka, cebula, seler, kalafior, por, ziemniaki, kurczak, mąka pszenna, jajko, przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, natka pietruszki 132 kcal
II DANIE
Ziemniaki, schab pieczony w sosie własnym, sałata lodowa, kompot truskawkowy
Ziemniaki, schab: schab b/k, olej rzepakowy, przyprawy: ziele angielskie, papryka czerwona, liść laurowy, sól morska, pieprz; surówka: sałata lodowa, pomidor, papryka czerwona świeża, ogórek świeży, pietruszka natka, olej rzepakowy; kompot: truskawka mrożona, woda, cukier 333 kcal
PODWIECZOREK
Kanapka z masłem i miodem, kiwi, woda n/g
Kanapka : bułka słodka (mąka pszenna), jajko, cukier, masło(mleko), miód, kiwi, woda n/g 230 kcal
Piątek 11.09
ŚNIADANIE 1
Kanapka z masłem, dżemem truskawkowym, zupa mleczna – płatki kukurydziane, herbata z cukrem i cytryną
Kanapka: weka (mąka pszenna), masło (mleko), dżem truskawkowy n/sł., zupa mleczna (mleko), płatki kukurydziane bezglutenowe, herbata: woda, herbata, cukier, cytryna
425 kcal
ŚNIADANIE 2
Pomarańcza
14 kcal
ZUPA
Koperkowa z ryżem białym i śmietaną
Zupa: (wywar mięsno-warzywny)marchew, pietruszka, koperek, cebula, seler, ryż naturalny, udko z kurczaka, śmietana 18%(mleko), przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz,
197 kcal
II DANIE
Ziemniaki, filet z dorsza, marchewka z jabłkiem i jogurtem, woda n/g
Ziemniaki gotowane, ryba: filet z dorsza mrożony, przyprawy: sól morska, pieprz, koperek; surówka: marchew, jabłko, jogurt naturalny (mleko), przyprawy: Sól morska, pieprz, cukier; woda n/g
385 kcal
PODWIECZOREK
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym i rodzynkami, gorzka czekolada
Sałatka owocowa: jabłko, pomarańcza, banan, kiwi, rodzynki, jogurt naturalny (mleko), gorzka czekolada: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, może zawierać mleko, soję, orzechy, nasiona sezamu
122 kcal